vineri, 7 august 2015

Informatii generale despre CAR si mod de inscriere

 Se pot inscrie in CAR "Coeziunea Sociala" pensionari si salariati din toate localitatile tarii, precum si membrii lor de familie.

CAR „Coeziunea Sociala” acorda împrumuturi membrilor cu o vechime minima de 3 luni in  CAR, in cuantum de 3 ori cotizatia depusă, fără a depăși suma de 20.000 lei (pe masura dezvoltarii CAR, aceasta suma va creste). Rata dobanzii la imprumuturi este  de  8,5% pe an (0,708% pe luna) si se calculeaza lunar la suma ramasa de restituit (soldul imprumutului), astfel incat dobanda efectiva ajunge intre 2  - 4.66% pe an din suma imprumutata. Inainte de a contracta un imprumut va sfatuim sa accesati site-ul nostru de Internet si sa studiati sectiunea Simulari imprumuturi (clic aici).Pentru imprumuturi mai mici de 5000 lei este necesar 1 girant si peste aceasta suma sunt necesari 2 giranti (pot fi si membri de familie).

Pentru economisirea timpului membrilor CAR am stabilit si o procedura de inscriere, de cotizare si de imprumut de la distanta . De asemenea, in localitatile, institutiile sau societatile comerciale, unde exista minim 30 de membri ai CAR, putem organiza puncte de lucru locale.

Pe site-ul www.car-coeziuneasociala.blogspot.ro se pot accesa mai multe informatii. Echipa care administreaza CAR va sta la dispozitie pentru orice lamurire suplimentara.

Va recomandam asadar sa va inscrieti in CAR, sa cotizati lunar cu sume relativ mici, care sa nu dezechilibreze bugetul familiei dvs., pentru a va constitui, din timp, o rezerva de bani egala cu 1- 2 salarii/pensii, astfel incat, la nevoie, sa puteti accesa imprumuturi egale cu  3 - 6 salarii/pensii. In acest mod situatia financiara a familiei dvs. se va imbunatati considerabil.

Important de retinut:
1.      Dupa ce cotizatia ajunge la cuantumul salariului brut/pensiei brute, nu mai sunteti obligat sa depuneti cotizatii lunare, beneficiind in continuare, pe durata nelimitata, de toate drepturile de care se bucura membrii CAR.
2.      Pentru sumele depuse (cotizate) CAR va ofera o dobanda (beneficiu) intre 3-3,5% pe an. Acest beneficiu, conform legii,  nu constituie venit impozabil, deci nu se impoziteaza cu 16% , ca in cazul dobanzilor bancare.

Ce trebuie sa faceti, daca decideti sa va inscrieti:
Persoana interesata sa devina membru al CAR plateste in contul colector al CAR, deschis la BRD-Agentia Carol, RO36BRDE441SV84947644410 sau in numerar, la punctele de lucru, o suma rezultata din adunarea:
  • Taxei de inscriere in CAR, in cuantum de 0,5% din valoarea neta a pensiei/salariului/soldei solicitantului;
  • Cotizatiei lunare, in in cuantum de minim 1% din valoarea neta a pensiei/salariului/soldei solicitantului;
  • Optional, contributia lunara la fondul pentru ajutor de deces, in valoare de 5 lei (optional 60 lei/an). CAR Coeziunea Sociala returneaza familiei decedatului aceasta contributie plus un ajutor de deces in suma egala cu contributia decedatului la fondul de deces.

Persoana interesata completeaza cererea-tip de inscriere si o depune personal sau o expediaza pe adresa oricarui punct de lucru al CAR, prin fax, e-mail (in format PDF) sau prin posta, insotita de urmatoarele documente, in copie:
  • Cartea/buletinul de identitate;
  • Ultimul talon de pensie/adeverinta de salariat/dovada de venit;
  • Chitanta/ordinul de plata a sumelor precizate mai sus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu